Radno vreme

Pon - pet: 10:00 - 18:00

Sub: po dogovoru

Zakažite pregled

ordinacijasimic@gmail.com
Devojka gleda svoj osmeh u ogledalo na pregledu

USLUGE

Protetika i estetska stomatologija

Protetika i estetska stomatologija je grana koja se bavi nadoknadom izgubljenog zubnog tkiva. Kako se vremena menjanju, a sa njima nauka i trendovi, tako se i ovaj deo stomatologije širi i razvija do fantastičnih mogućnosti, ne samo u brzini izrade samih radova, već u njihovoj preciznosti, kvalitetu i lepoti. Zahtevi sve više teže ka savršenstvu, a naša vestina, kompetentnost, obrazovanje i želja streme ka tome. Dugogodišnji rad i iskustvo ordinacije “Dr Simić” u ovoj grani je pokazalo da je pored našeg rada, kao najbitnijeg faktora, drugi najbitniji faktor kvalitet materijala koji se koristi. Usluge koje pružamo u ovoj oblasti su sledeće:

Bezmetalne (keramicke) krune i mostovi

Uključuje brušenje i pripremu cele krune zuba za ove visokoestetske nadoknade, u cilju poboljšanja funkcije i estetike istih, i nadoknade izgubljenih zuba. Korišćenjem najkvalitetnijih materijala moderne stomatologije imate mogućnost da zajedno sa stomatologom čcestvujete u stvaranju svog osmeha. Bezmetalne krune podrazumevaju vrhunsku estetiku, adekvatnu čvrstinu i perfektnu funkcionalnost. Mogućnost izbora različite vrste keramike u zavisnosti od zahteva i želje pacijenata.

Non-prep viniri

Indikacije za ovu vrstu nadoknade su sitni i rastresiti zubi, gde imamo dovoljno prostora da bez narušavanja njihovog integriteta možemo u potpunosti da promenimo oblik i izgled zuba, u cilju postizanja maksimalne estetike.

Viniri sa minimalnim preparacijama

Takođe predstavljaju vrhunski estetski zahvat koji može biti indikovan nezadovoljstvom izgleda zuba, pozicijom zuba, bojom itd. Sa minimalnim preparacijma prednjeg dela zuba, uz propratni smile design i maksimalno zadovoljstvo nasih pacijenata dolazimo do izuzetnih rezultata.

Kompozitne fasete

Fasete koje daju lepe i kvalitetne rezultate na kraći vremenski period. Izrađuju se u ordinaciji, u roku od par časova, uz minimalnu preparaciju uz pomoć vrhunskih kompozitnih ispuna i materijala.

Metalokeramičke krune i mostovi

Najčešće i najuobičajenije dentalne navlake, koje su pre više od tri decenije i proslavile privatnu stomatologiju, danas se rade rutinski, sa istim indikacijama kao i bezmetalne krune, ali sa nešto manjom dozom estetike, i većom čvrstinom, obzirom da su na bazi metala (gde takođe postoji mogućnost izbora različite vrste legure). One se između ostalog koriste i kao uporišta tj. sidra za nošenje parcijalnih proteza, sa raznim atecmenima, sto je nemogćce u slučaju bezmetalnih kruna.

Totalne proteze

Jedna od najčuvenijih i nazahtevnijih stomatoloških nadoknada. Iako se danas totalne proteze prave od lakših materijala i dosta su komfornije nego pre, one i danas traže određen period navikavanja pacijenta na njihovo nošenje. Relativno se brzo izrađuju i klijenti odmah počinju da ih koriste. Kako je jedna ovo od uobičajenih stomatoloških intervencija, podrazumeva se kao standardna terapeutska metoda, međutim u ovoj eri implantologije, ljudi se sve češće odlučuju na njenu stabilizaciju implantatima ili mini implantatima radi potpunog postizanja komfora i kvaliteta života.

Proteze na mini implantima i lokatorima

Jedno od najoptimalnijih rešenja za stabilizaciju totalnih proteza, koje pacijentima stvaraju veliki komfor i utisak “fiksne” nadoknade u ustima. Pored toga što ove proteze karakterise velika stabilnost, one se često i redukuju, pa ne predstavljaju smetnje u ustima. Proteze na lokatorima radimo u slučajevima kada ne postoje uslovi za više od četiri implantata u ustima, a mini implantati kada je vilica izuzetno uska i redukovana. Obe metode su se pokazale kao izuzetne.

All-on-4

Popularan koncept zasnovan na minimalnom broju implantata, koji ispunjava maksimalne estetsko - funkcionalne kriterijume. Prednost ove metode je što se zubi dobijaju praktično istog dana, i što se zubi ne cementiraju već vezuju šrafom za implantate.